Anëtari/themeluesi i Instituti Alb-Shkenca mer titullin më të lartë “Laboratory Fellow” në SHBA

Anëtari/themeluesi i Instituti Alb-Shkenca mer titullin më të lartë “Laboratory Fellow” në SHBA

3 Korrik, 2020 Mbyllur Publikuar nga administruesi

Shkencëtari shqiptaro – amerikan, Niko Qafoku, njëherëzi edhe anëtarë dhe njëri ndër themeluesit e parë të Instituti Alb-Shkenca, sot ka marrë gradën më prestigjoze si shkencëtar që mund të merret ne PNNL, një institucion i krijuar dhe financuar nga Departamenti për Energjinë në SHBA.

Ai emërohet si “Laboratory Fellow” ose “Battelle Fellow“, një ndër rangjet më të larta në PNNL (Pacific Northwest National Laboratory).

PNNL dhuron titullin e Laboratorit Fellow ose Battelle Fellow mbi ata që kanë arritur majën e fushës së tyre, kanë fituar njohje ndërkombëtare nga bashkëmoshatarët dhe demonstrojnë vazhdimisht kreativitet dhe udhëheqje në punën e tyre.

Akordet e drejtuesve të grupeve udhëheqin ekipe shumë-disiplinore në një shtrirje të laboratorëve, zhvillojnë programe që rrisin portofolin shkencor të PNNL dhe nxisin bashkëpunimin midis laboratorit dhe ekspertëve të jashtëm.

Jemi krenarë që anëtari si dhe bashkëthemeluesi i Instituti Alb-Shkenca, ka korrur suksese në fushën e tij të veprimit dhe për një arritje të këtillë shkencore. Është vërtet inspiruese.

I urojmë shëndet dhe suksese të mëtutjeshme shkencëtarit tonë shqipëtarë.

Instituti Alb-Shkenca

Burimi: https://www.pnnl.gov/senior-research-fellows?fbclid=IwAR2gjdGzMpDFYBYN3pAC4wzeLwO5366Vca-eViZw-pNtzEKe0_j9_QLBUzk

Shpërndani artikullin: