Të reja

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 javësh para

Instituti Alb-Shkenca

PËRSHËNDETJE PËR TAKIMIN XVI

I nderuemi Z. Kryetar, të nderuemët kolege dhe kolegë të Institutit Shkencor “Alb-Shkenca”,
Urimet ma të mira për sukseset e jueja në misionin që keni ndërmarrë.
“Lart e më lart” thonë gjinokastritët. Për vite të gjata ju jeni dedikue shkencave ku keni punue me pasion. Më vjen keq që mosha nuk më lejon me qenë me ju.
Përgzime gjithashtu edhe për kambënguljen në bindjet e jueja me u aktivizue në nji Institut me karakter gjithëkombëtar shqiptar. Në kët aspekt unë përshëndes Takimin XVI vjetor që mblidhet në Shkup, si nji dëshmi e pikëpamjeve e frymës suej përparimtare: kufinjtë shtetnorë po humbin randësinë e së kaluemes, dhe udhëtimi i ideve të reja, falë teknikës, ashtë i shpejt dhe i sigurtë.
Në këtë aspekt ju shoh si pionerë të lëvizjes për bashkimin shpirtnor gjithë-shqiptar. Grupi i juej, Instituti Alb-Shkenca, gëzon avantazhin e diversitetit të ideve që frymëzojnë dhe interesit për shoqëninë, si dhe aftësinë ‘me filtrue’ këto ide në mendjet e legjislatorëve, si mjet që reflekton ligjin nga individë që besojnë në ligjin.
Sepse, Shqipëria e jonë sot ende nuk asht nji shtet i centralizuem ku sundon ligji. Ajo mbetet akoma nji kompleks besnikërish fisnore dhe fetare që pamundësojnë unitetin e domosdoshëm organik për përparim. Fatkeqsisht, jemi akoma në fazën fëmijnore të shtet-formimit me tradita demokratike.
Sot, përsëris fjalët e urta të Monsinjor Gjergj Meta: “Nuk mund të jetohet në nji kaos si ky i tashmi. Nji pjesë e mirë e presin (shpëtimin!) nga ambasadorët e rradhës…. Kjo asht e turpshme që në Shqipëri duket se nuk shqetëson. Kemi arrijtë me të vërtetë në një pikë ku të kërkojm ndihmën e të huejit me rregullue problemet/hallet e shtëpisë sonë shqiptare…. Në se përgjigja asht pozitive, atëherë le të shkojmë të gjithë në Vlorë, në Sheshin e Pavarësisë dhe të shpallim …“Shqypninë e mosvarme” e të fillojmë nga germa A rindërtimin e një shoqënie dhe nji shteti shqiptar të denjë për emnin shqiptar….” (Panorama, 21.X.2020)
Në kaosin e madh që ka mbështjellë të gjithë kontinentet, detyra themelore që përballojmë ashtë ruejtja e besimit të publikut në nji shoqëni demokratike, sepse “… është thelbësore për identitetin shoqëror, marrëdhënjet e shoqërive njëra me tjetrën, dhe paqen e stabilitetin ndërkombëtar” këshillon H. Kissinger.

Të nderuemë kolege dhe kolegë,
Le të ndërtojmë besimin tonë në forcat tona, hapi i parë në udhëtimin e ri, jo tue transformue Shqipërinë në nji “lopë qumështi” dhe “kolltukun” si ideal.
Le të asgjasojmë mbeturinat neo-bizantine dhe neo-otomane të nji shoqënie që refuzon me përparue. Bota perëndimore ashtë e ardhmja e jonë. Jemi europianë!
Le të rivendosim stabilizimin e nji shoqënie dinamike që mallkon kategorikisht të kaluemen; vendi i jonë nuk do të jetë kurrë ma si në kohët e tri diktaturave.
Shqipëria nuk ashtë “Partia”. Shqipëria ashtë atdheu-nanë i të gjithë shqiptarëve që e duen dhe e mbrojnë, sepse ndiehen kryenaltë për identitetin që atdheu ofron. Nuk ka vend për “të kuq “ as për “të zez” në vendin tonë. Ashtu si në çdo vend të botës diversiteti i jonë ashtë premisë e dinamizmit shoqënor e kultivon sensin e bashkësisë qytetare, të lirë nga frika, të lirë nga uria.
Jemi anëtarë të shoqënisë që njihet me shprehjen “demokracia liberale”: njeriu i lirë ashtë ideali i jonë. Devijimi sjell situata groteske dhe kërcnon të ardhmen tonë. Devijimi ashtë “gënjeshtra e madhe”! Ju uroj punë të mbarë e suksese!
Dëshiroj të largohem nga kjo botë me nji lutje: “Paqë në botë dhe vullnet të mirë e mirëkuptim në mes të njerëzimit”.

Sami Repishti, PhD.
“Anëtar Nderi” i Institutit
... Shikoni më shumêShikoni më pak

PËRSHËNDETJE PËR TAKIMIN XVI

I nderuemi Z. Kryetar, të nderuemët kolege dhe kolegë të Institutit Shkencor “Alb-Shkenca”,
Urimet ma të mira për sukseset e jueja në misionin që keni ndërmarrë. 
“Lart e më lart” thonë gjinokastritët. Për vite të gjata ju jeni dedikue shkencave ku keni punue me pasion. Më vjen keq që mosha nuk më lejon me qenë me ju.   
Përgzime gjithashtu edhe për kambënguljen në bindjet e jueja me u aktivizue në nji Institut me karakter gjithëkombëtar shqiptar. Në kët aspekt unë përshëndes Takimin XVI vjetor që mblidhet në Shkup, si nji  dëshmi e pikëpamjeve e frymës suej përparimtare: kufinjtë shtetnorë po humbin randësinë e së kaluemes, dhe udhëtimi i ideve të reja, falë teknikës, ashtë i shpejt dhe i sigurtë. 
Në këtë aspekt ju shoh si pionerë të lëvizjes për bashkimin shpirtnor gjithë-shqiptar. Grupi i juej, Instituti Alb-Shkenca, gëzon avantazhin e diversitetit të ideve që   frymëzojnë dhe interesit për shoqëninë, si dhe aftësinë ‘me filtrue’ këto ide në mendjet e legjislatorëve, si mjet që reflekton ligjin nga individë që besojnë në ligjin.
Sepse, Shqipëria e jonë sot ende nuk asht nji shtet i centralizuem ku sundon ligji. Ajo mbetet akoma nji kompleks besnikërish fisnore dhe fetare që pamundësojnë  unitetin e domosdoshëm organik për përparim. Fatkeqsisht, jemi akoma në fazën fëmijnore të shtet-formimit me tradita demokratike.
Sot, përsëris fjalët e urta të Monsinjor Gjergj Meta: “Nuk mund të jetohet në nji kaos si ky i tashmi. Nji pjesë e mirë e presin (shpëtimin!) nga ambasadorët e rradhës…. Kjo asht e turpshme që në Shqipëri duket se nuk shqetëson. Kemi arrijtë me të vërtetë në një pikë ku të kërkojm ndihmën e të huejit me rregullue problemet/hallet e shtëpisë sonë shqiptare…. Në se përgjigja asht pozitive, atëherë le të shkojmë të gjithë në Vlorë, në Sheshin e Pavarësisë dhe të shpallim …“Shqypninë e mosvarme” e të fillojmë nga germa A rindërtimin e një shoqënie dhe nji shteti shqiptar të denjë për emnin shqiptar….” (Panorama, 21.X.2020)
Në kaosin e madh që ka mbështjellë të gjithë kontinentet, detyra themelore që përballojmë ashtë ruejtja e besimit të publikut në nji shoqëni demokratike, sepse “… është thelbësore për identitetin shoqëror, marrëdhënjet e shoqërive njëra me tjetrën, dhe paqen e stabilitetin ndërkombëtar” këshillon H. Kissinger.

Të nderuemë kolege dhe kolegë,
Le të ndërtojmë besimin tonë në forcat tona, hapi i parë në udhëtimin e ri, jo tue transformue Shqipërinë në nji “lopë qumështi” dhe “kolltukun” si ideal. 
Le të asgjasojmë mbeturinat neo-bizantine dhe neo-otomane të nji shoqënie që refuzon me përparue. Bota perëndimore ashtë e ardhmja e jonë. Jemi europianë!
Le të rivendosim stabilizimin e nji shoqënie dinamike që mallkon kategorikisht të kaluemen; vendi i jonë nuk do të jetë kurrë ma si në kohët e tri diktaturave.
Shqipëria nuk ashtë “Partia”. Shqipëria ashtë atdheu-nanë i të gjithë shqiptarëve që e duen dhe e mbrojnë, sepse ndiehen kryenaltë për identitetin që atdheu ofron. Nuk ka vend për “të kuq “ as për “të zez” në vendin tonë. Ashtu si në çdo vend të botës diversiteti i jonë ashtë premisë e dinamizmit shoqënor e kultivon sensin e bashkësisë qytetare, të lirë nga frika, të lirë nga uria.
Jemi anëtarë të shoqënisë që njihet me shprehjen “demokracia liberale”: njeriu i lirë ashtë ideali i jonë. Devijimi sjell situata groteske dhe kërcnon të ardhmen tonë. Devijimi ashtë “gënjeshtra e madhe”! Ju uroj punë të mbarë e suksese!
Dëshiroj të largohem nga kjo botë me nji lutje: “Paqë në botë dhe vullnet të mirë e mirëkuptim në mes të njerëzimit”.

Sami Repishti, PhD.
“Anëtar Nderi” i Institutit

Komentoni në Facebook

Falenderime per fjalet e mira, kurajuese.💝

2 javësh para

Instituti Alb-Shkenca

We are looking for motivated and driven scientists interested in Postdoc and/or Research Associate positions in our lab. Our research is focused on understanding the molecular mechanisms that control cellular metabolism, in the context of cancer.
www.linkedin.com/posts/gerta-hoxhaj-95764682_postdoc-and-research-associate-positions-activity-68...

Gerta Hoxhaj • 2nd Assistant Professor at Children’s Research Institute at UT Southwestern, Dallas TX, USA
... Shikoni më shumêShikoni më pak

Ngarkoni më shumë
Shpërndani artikullin: